Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Activistisch Fonds Starboard Value Viseert News Corp Van Mediamogol Rupert Murdoch

Activistisch fonds Starboard Value viseert News Corp van mediamogol Rupert Murdoch

Nieuwsbericht

Het activistische hedgefonds Starboard Value heeft een belang genomen in News Corp, het mediabedrijf van mediamogol Rupert Murdoch. Starboard Value staat bekend om zijn aandeelhoudersactivisme, waarbij het bedrijven onder druk zet om veranderingen door te voeren om de aandeelhouderswaarde te verhogen.

Achtergrond Starboard Value

Starboard Value is een hedgefonds dat is opgericht in 2002 door Jeff Smith. Het fonds heeft een reputatie opgebouwd als een agressieve aandeelhouder-activist, die bereid is om bedrijven aan te pakken waarvan het gelooft dat ze onderpresteren. Starboard Value heeft in het verleden met succes campagnes gevoerd bij bedrijven als Yahoo, Darden Restaurants en Macy's.

Reden voor belang in News Corp

Starboard Value heeft niet bekendgemaakt waarom het een belang in News Corp heeft genomen, maar het is waarschijnlijk dat het fonds gelooft dat het bedrijf ondergewaardeerd is en dat er mogelijkheden zijn om de aandeelhouderswaarde te verhogen. News Corp is een wereldwijd mediabedrijf met een breed scala aan activa, waaronder de Dow Jones-publicaties, Fox News en Sky. Het bedrijf heeft echter de laatste jaren te maken gehad met een aantal uitdagingen, waaronder dalende kijkcijfers voor zijn kabelkanalen en toenemende concurrentie van streamingdiensten.

Gevolgen voor News Corp

Het is onduidelijk wat de gevolgen van het belang van Starboard Value voor News Corp zullen zijn. Starboard Value zou kunnen aandringen op veranderingen in het bedrijf, zoals het verkopen van activa, het terugkopen van aandelen of het wijzigen van het managementteam. Het is ook mogelijk dat Starboard Value een zitplaats in de raad van bestuur van News Corp zal zoeken.

Reactie van News Corp

News Corp heeft nog niet gereageerd op het belang van Starboard Value. Het bedrijf zal waarschijnlijk de situatie in de gaten houden en beslissen hoe het hierop wil reageren.


Comments